Είσοδος στο blog

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του σχολείου μας

Η ώρα στον κόσμο

Αναζήτηση

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Διαδραστική φωτογραφία του Έβερεστ


Είναι μία μοναδική φωτογραφία του όρους Έβερεστ που δημιουργήθηκε με τη βοήθεια 477 άλλων που συγκολλήθηκαν.
Το στοιχείο που την κάνει μοναδική είναι η δυνατότητα να ζουμάρουμε επάνω της, «ταξιδεύοντας», από μακριά, σε έναν υπέροχο παγετώνα.
Η ιδέα της δημιουργίας και το αποτέλεσμα ανήκουν στον κινηματογραφιστή David Breashears και την ΜΚΟ GlacierWorks. Σκοπός τους ήταν να «συνομιλήσουν» με όλους εμάς που θα δούμε το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, για την κλιματική αλλαγή, αφυπνίζοντάς μας σχετικά.
Επίσης, η ομάδα δημιούργησε μία πανέμορφη συλλογή φωτογραφιών από την περιοχή υπό τον τίτλο «τότε και σήμερα». Αυτό που κάποιος μπορεί να δει είναι τα αρνητικά αποτελέσματα της κλιματικής αλλαγής στο ίδιο μέρος, από το 1921 μέχρι σήμερα.
Ο ίδιος ο Breashears είπε στην Daily Mail πως «είναι κάτι απίθανο, είμαστε κατενθουσιασμένοι από το τελικό αποτέλεσμα και ο κόσμος λατρεύει να κλικάρει σε φωτογραφίες στις οποίες μπορεί να ζουμάρει… Θέλουμε να μιλήσουμε σε πιο γενικό επίπεδο για την κλιματική αλλαγή στην περιοχή και συνεργαζόμαστε με την Microsoft και την Royal Geographical Society για αυτόν ακριβώς τον σκοπό».

Μπορείτε κι εσείς να «παίξετε» με την εικόνα κλικάροντας στα σημεία που φαίνονται παρακάτω:

Οι φωτογραφίες του «Τότε και τώρα»:






















Πηγή: http://www.dailymail.co.uk
                                                                                                     http://www.protothema.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου