Είσοδος στο blog

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του σχολείου μας

Η ώρα στον κόσμο

Αναζήτηση

Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Τέχνη με ...ξύσματα μολυβιών!

Η Marta Altés γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βαρκελώνη, όπου σπούδασε γραφιστική, «μια αγαπημένη δημιουργική τέχνη», όπως λέει η ίδια. Εργάστηκε ως εικονογράφος και σχεδιάστρια σε διάφορα περιοδικά και παιδικά βιβλία και όλη της τη ζωή μέχρι σήμερα την πέρασε πάνω από ένα χαρτί, «να σχεδιάζω ατελείωτες ώρες με πολύχρωμα μολύβια».
«Ξέρετε, τα μολύβια είναι το εργαλείο μου. Όπως ο ζωγράφος έχει το πινέλο… Κάποια στιγμή παρατήρησα ότι τα ξύσματα των μολυβιών είχαν εκπληκτικά σχέδια και χρώματα και σκέφτηκα να τα χρησιμοποιήσω για να δημιουργήσω αστείες παιδικές εικόνες», επεξηγεί η καλλιτέχνις.
Συνδυάζοντας με επιτυχία το μολύβι με τα ξύσματα η Marta δημιούργησε μια σειρά εικονογραφημένων εικόνων, πολύ διαφορετικών από τις συνηθισμένες, οι οποίες μάλιστα έκαναν εντύπωση στον εκδότη της, που θέλησε αμέσως να τις εντάξει στα βιβλία του.
«Τα ξύσματα, όσο απίθανο κι αν φαίνεται, δίνουν ζωντάνια στα σκίτσα και οι εικονογραφήσεις αποκτούν διαφορετική… υπόσταση! Καθεμία μοιάζει έτοιμη να «ξεπηδήσει» από το χαρτί και να ζωντανέψει την ιστορία. Η ιδέα της ήταν φανταστική», λέει ο εκδότης των παιδικών βιβλίων της Marta. Την ίδια, άλλωστε, άποψη έχουν και οι μικροί θαυμαστές της, αφού τα βιβλία της δημιουργού κάνουν θραύση!










Πηγή: http://perierga.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου