Είσοδος στο blog

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του σχολείου μας

Η ώρα στον κόσμο

Αναζήτηση

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

+ 4° Κελσίου μέχρι το 2060

Πλημμύρες, ξηρασία, άνοδος της στάθμης των ωκεανών: η Παγκόσμια Τράπεζα προειδοποιεί εναντίον ενός απαισιόδοξου σεναρίου υπερθέρμανσης του πλανήτη, με το θερμόμετρο να ανεβαίνει κατά 4 βαθμούς Κελσίου ως το 2060 και με μια "αλληλουχία κατακλυσμών" να πλήττει τις φτωχές χώρες.

"Ο κόσμος αυτός θα είναι τελείως διαφορετικός από αυτόν που ζούμε και είναι δύσκολο να τον περιγράψουμε", προέβλεψε ο νέος πρόεδρος της Τράπεζας, Ζιμ Γιονγκ Κιμ, παρουσιάζοντας την έκθεση με τίτλο "Turn Down the Heat" στην Ουάσιγκτον και πρόσθεσε πως "δεκαετίες ανάπτυξης είναι πιθανόν να γίνουν στάχτη" .

Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το σημερινό επίπεδο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα καθιστά ανέφικτη την εκπλήρωση της δέσμευσης της διεθνούς κοινότητας να διατηρήσει την υπερθέρμανση του πλανήτη στους +2 βαθμούς σε σχέση με την προ-βιομηχανική εποχή.

Όπως τονίζεται στην έκθεση, "το παγκόσμιο θερμόμετρο μπορεί πραγματικά να ανεβεί κατά τέσσερις βαθμούς Κελσίου στη διάρκεια του αιώνα και μέχρι το 2060 αν οι κυβερνήσεις δεν αναλάβουν επείγουσα δράση"

Πηγή: ΑΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου