Είσοδος στο blog

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του σχολείου μας

Η ώρα στον κόσμο

Αναζήτηση

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Αχαΐα: Ίσως εξευρεθεί ή λύση για τη μεταφορά των μαθητών

Η Περιφέρεια έχει την ετοιμότητα να προχωρήσει το έργο της μεταφοράς μαθητών. Στα ταμεία της βρίσκονται ήδη περίπου 700.000 ευρώ για την πληρωμή των μεταφορέων και περιμένει από το Υπουργείο Εσωτερικών την κατάθεση σχετικής τροπολογίας στην Βουλή, στις αρχές της εβδομάδας, ώστε τα χρήματα να εκταμιευθούν.

Σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας είχε συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας στην διάρκεια της οποίας έκανε μια πλήρη επισκόπηση των ενεργειών που έχουν γίνει εκ μέρους της Περιφέρειας και ενημέρωσε εν εκτάσει τους καθηγητές για τις πρωτοβουλίες που ο ίδιος είχε αναλάβει, από τις αρχές του καλοκαιριού, όταν διαφαινόταν ήδη η εμπλοκή στο θέμα της μεταφοράς μαθητών.

Παράλληλα, ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στις αποφάσεις που έχουν ληφθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας και την Ένωση Περιφερειών, υπογραμμίζοντας ότι «η Περιφέρεια έχει την απόλυτη ετοιμότητα να προχωρήσει στο έργο της μεταφοράς μαθητών» ενώ στη διάθεση των μεταφορέων βρίσκονται ήδη 700.000 ευρώ που θα εκταμιευθούν αμέσως μετά την ψήφιση από την Βουλή της τροπολογίας που θα καταθέσει στις αρχές της εβδομάδας ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, όπως ο ίδιος δεσμεύτηκε στη συνάντηση που είχε την Πέμπτη στην Αθήνα με τον κ. Κατσιφάρα.

Ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι η Περιφέρεια θα κάνει μια ύστατη προσπάθεια ώστε να βρεθεί λύση και ενημέρωσε τους καθηγητές ότι την Δευτέρα ο Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος θα έχει συνάντηση με εκπροσώπους του Υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Επίσης, ο κ. Κατσιφάρας για το θέμα της απομείωσης κατά 17% των πόρων προς τους μεταφορείς υπενθύμισε με έμφαση ότι πρόκειται για κεντρική συμφωνία ανάμεσα στο Υπουργείο Εσωτερικών και τους μεταφορείς και κατά συνέπεια η Περιφέρεια δεν έχει κανένα περιθώριο κινήσεων επ’ αυτού. 
Ο Περιφερειάρχης δε, εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι στις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας έχει επέλθει συμφωνία με τα αντίστοιχα Υπεραστικά ΚΤΕΛ.

Περισσότερα εδώ: http://www.patrastimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου