Είσοδος στο blog

Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο του σχολείου μας

Η ώρα στον κόσμο

Αναζήτηση

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Το πρώτο έγχρωμο φιλμ είναι του ...1902!

Μετά την αναφορά για τις έγχρωμες φωτογραφίες του προηγούμενου αιώνα , είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό να αναφέρουμε ότι το πρώτο καταγεγραμμένο έγχρωμο φιλμ χρονολογείται από το 1902. Πρόκειται για υλικό που τραβήχτηκε από τονEdward Raymond Turner και περιλαμβάνει αποσπάσματα από παρελάσεις στρατιωτών, εικόνες πουλιών αλλά και τα ίδια τα παιδιά του.

Για περισσότερο από έναν αιώνα, το φιλμ διατηρούνταν φυλαγμένο σε ένα ένα ειδικό μεταλλικό δοχείο, ώσπου ανακαλύφθηκε από έναν υπάλληλο του Εθνικού Μουσείου Μέσων της Βρετανίας. Με την υποστήριξη του Αμερικανού επιχειρηματία Charles Urban, ο Turner είχε πατεντάρει μια τεχνική επεξεργασίας βίντεο «τριών χρωμάτων» αλλά 4 χρόνια αργότερα πέθανε από καρδιακή προσβολή στην ηλικία των 29 ετών. Ο Urban συνέχισε το έργο του, ώσπου το 1909 λάνσαρε με επιτυχία το σύστημα δύο χρωμάτων Kinemacolor. Πριν την ανακάλυψη του φιλμ του Turner, οι ταινίες του Urban με τη χρήση του Kinemacolor θεωρούνταν το πρώτο καταγεγραμμένο έγχρωμο υλικό.

Η αποκατάσταση της ταινίας του Turner δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, αφού το υλικό είχε τραβηχτεί σε μη προ τυποποιημένο τύπο φιλμ, μεγαλύτερο από τα 35mm. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να παρακολουθήσετε το ίδιο το φιλμάκι αλλά και την περιγραφή της διαδικασίας αποκατάστασής του.



Πηγή: http://www.freeweird.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου